:: مقاله مرتبط با : شماره 3 , پیاپی 3, بهار 1400

Development of Electronic Public Relations in Governmental and Non-Governmental Organizations (NGOs)

سيد محمد موسوي1،
دانشجوی دکترای علوم ارتباطات اجتماعی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان(خوراسگان)(مسئول)1

یکی از مهمترین ملزومات برقراري دولت الکترونیک و بهره گیري فراگیر از اینترنت در نهادهاي دولتـی و غیر دولتی ، وجـود شـبکه گسترده با سرعت و پایایی مناسب و امنیت قابل قبول است، از آنجایی که شبکه هاي مخابراتی علی رغم تکمیل شبکه فیبر نوري توانایی سرویس دهی مناسب را اینترنت ندارند.در این مقاله به منظور توسعه روابط عمومی الکترونیک در سازمان های دولتی و خصوصی و ضرورت تأمین و بازآموزي نیروهـاي شـاغل مستعد در سازمان هاي دولتی و غیر دولتی با توجه به کاهش فاصله دیجیتالی و فراهم شدن امکان برابـر اسـتفاده از خدمات فن آوري اطلاعات براي همه ارایه خدمت بیشتر به اقشار جامعه در نگاه روابط عمومی و دریچه‌های علوم ارتباطات و رسانه های گوناگون پرداخته می شود .بررسی فعالیت های روابـط عمـومی الکترونیک و پیمودن گام های ایجاد سازمان الکترونیک و درنهایت دولت الکترونیک با ضرورت داشتن روابـط عمـومی بـا توجـه بـه ماهیت اطلاعاتی خود، جایگاه مناسبی است براي استفاده از تکنیک ها، ابزارها و روشهاي فنآوري اطلاعات و ارتباطـات همسو با دانش مدیران و کارمندان سازمان ای دولتی و غیر دولتی فراهم خواهد شد.

کلمات کلیدی : دولت الکترونیک، نهادهاي دولتـی و غیر دولتی، توسعه، روابط عمومی الکترونیک، سازمان
کلمات کلیدی انگلیسی: Electronic government, governmental and non-governmental institutions, development, electronic public relations, organization
بوتان، کارل، هزلتون، وینست( 1378) نظریه هاي روابط عمومی، ترجمه علیرضا دهقـان، مرکـز مطالعـات وتحقیقات رسانه، تهران سرفرازي مهرزاد؛ معمارزاده، غلامرضا(1388 ) ارتباط متقابل دولت الکترونیک و روابـط عمـومی الکترونیـک،دومین کنفرانس بین المللی نظام اداري الکترونیک، 4و 5 مردادماه، سالن همایشهاي بین المللی رازي، تهران. سید محسنی، سیدشهاب( 1380 ) روابط عمومی و ابزارهاي نوین اطلاعـاتی و ارتبـاطی، انجمـن متخصصـان روابط عمومی، تهران. رنجبري، رضا (1380) روابط عمومی، اینترنت، چالشها و راهکارها، اطلاعات (ضمیمه)، تهران. زارعیان، داوود (1386)نقش روابط عمومی الکترونیک در توسعه دولت دولت الکترونیـک، نخسـتین همـایش روابط عمومی الکترونیک،دانشکاه علامه طباطبائی مؤمنی نورآبادي، مهدي(1381) روابط عمومی الکترونیک، راهنمـاي جـامع روابـط عمـومی، انجمـن روابـط عمومی ایران، تهران. مومنی نور آبادي، مهدي. سلطانی فر، محمد(1382) مقدمه اي بر روابط عمومی الکترونیک، سـیماي شـرق،تهران. مومنی نور آبادي، مهدي(1383) روابط عمومی الکترونیک، اداره کل تبلیغات دولت، تهران. Richard heeks & Emmanuel C. Lallana , E-GOVERNMENT JOURNAL,NO 45 McConnell International, “Risk e-Business: Seizing the Opportunity of Global eReadiness”, McConnell International, Washington, DC, 2012. The Center for International Development (CID), “Readiness for the Networked World: A Cuide for Developing Countries”, Harvard University, 2011.